Bitcoin

Vad är bättre för kryptoptagning: Print & TV-annonser eller influencers?

Hittills har 2020 varit ett stort år för krypto. Det är nästan som om de hausseartade förutsägelser som gjordes om Bitcoin Evolution i slutet av 2017 börjar gå i uppfyllelse: fler människor kommer in i rymden, BTC: s pris klättrar allt högre och institutionella investerare går in i krypto på ett mer allvarligt sätt.

När krypto fortsätter att bli större växer dess räckvidd också. Under den senaste veckan kan crypto ha nått miljontals nya potentiella användare med uppträdanden på nya platser: specifikt i mainstream media.

Grayscale och Galaxy Digital, två företag som erbjuder kryptobaserade investeringsprodukter, körde respektive en tv- och tryckannonskampanj denna vecka. Samtidigt har Barstool Sports grundare och investerande influencer Dave Portnoy, alias “Davey Day Trader”, tagit fram rampljuset på Bitcoin med en egen Twitter-video. Vilket är mer effektivt för krypto?

Gråskalans tillägg berörde inflationens politik

Faktum är att investeringsföretaget Grayscale, som nyligen tappade 250 miljoner dollar direkt i Bitcoin, har visat en annons på TV och sociala medier för sina investeringsfonder cryptocurrency. Annonsen visas på CNBC, MSNBC, Fox, Fox Business och andra kanaler.

”Människor bestämde sig för att lägga in allt det [monetära] värdet i ett papper och fortsatte sedan att vinka adjö till värde, trycka obegränsade mängder pengar när de passerade pengarna till framtiden. Det är därför det är dags för digital valuta, ”säger annonsen innan en lista över Grayscales alternativ för investeringsfonder för digital valuta blinkar.

Galaxy Digitals annons slog ett känslomässigt ackord

Samtidigt körde Galaxy Digital, cryptohandelsbanken som grundades av miljardären Mike Novogratz, en helsidesannons i Financial Times. CoinTelegraph rapporterade att den brittiska tidningen hade mer än en miljon abonnenter under 2019; ungefär 20 procent av dessa abonnenter är miljonärer.

Till skillnad från annonsen Gråskala, som tar en kniv vid penningpolitiken och inflationen som ett incitament att investera i cryptocurrency, tog Galaxy Digitals FT-annons en mer känslomässig vinkel.

„I osäkra tider är bitcoin en häck oberoende av hegemonin,“ lyder annonsen. ”Världen är i rörelse, och status quo förändras för våra ögon. När vi kämpar med så mycket ekonomisk osäkerhet, frågar vi oss själva, „vad är den nya normalen?“

Annonsen fortsätter sedan att ansluta Bitcoin till en „investerbar butik med värdetillgångar som fungerar oberoende av det traditionella finansiella systemet.“

Även om det är oklart hur effektiva dessa nya annonser kommer att vara när det gäller att ombordställa nya kryptobrukare och investerare, representerar införandet av dessa annonser på stora plattformar verkligen en förändring i kryptobranschens förhållande till reklammetoder.

Tidigare har annonser för cryptocurrency-investeringsprodukter möts med hög grad av skepsis på grund av deras associering med bedrägeri (ofta med goda skäl). I början av 2018 placerar Facebook, Google, Twitter, Snapchat och andra svepande förbud mot annonser på allt som är relaterat till cryptocurrency; förbuden upphörde senare samma år.

Dessutom verkar framträdandet av cryptocurrency-annonser i tryck särskilt representera en skarp taktisk förändring från tidigare kryptoklamkampanjer.

På tal med CoinTelegraph sa Joshua Frank, medgrundare och VD för kryptodata-aggregeringsplattformen The Tie, att „för några år sedan skulle jag aldrig ha förväntat mig en tryckt reklam relaterad till cryptocurrency. Jag tror att övergången till Bitcoin som en digital guldberättelse är anledningen till att en tryckt annons har bedrivits. Försöker få en äldre generation som investerar i guld för att se Bitcoin som ett digitalt alternativ. ”